Irena Jerković Irena Jerković - menadžerka za odnose s javnošću Tehnomanije

06.03.2017.

Treba li vam račun?

Koliko ste puta na pitanje prodavca: „Treba li Vam račun?“ rekli „Ne treba“? Zamislite sve takve kupovine svih prethodnih godina Vašeg života, i sav taj novac na gomili...reč je verovatno o stotinama hiljada, ako ne i milionima dinara. Zamislite da je sav taj novac koji je otišao u sive tokove uložen u renoviranje škola ili bolnica, asvaltiranje ulica, ili neki drugi projekat koji se finansira iz državnog budžeta, a od značaja je za kvalitet Vašeg života. Ipak bi to bila bolja investicija, zar ne?

Da i ne govorimo o nerviranju i gubljenju vremena i novca kada kupite polovnu tehničku robu za koju ne dobijete račun niti garanciju, i kasnije budete frustrirani čestim kvarovima i lošim kvalitetom kupljenog proizvoda.

Ipak, to je ono što Vam se u Tehnomaniji nikada nećete dogoditi, jer uz svaku kupovinu dobijate fiskalni račun i garanciju na proizvode, čime ostvarujete sva svoja zakonska prava u vezi sa kupovinom, a novac od poreza odlazi u državni budžet, iz koga se dalje ulaže u školstvo, zdravstvo, insfrastrukturu itd.

U svom svakodnevnom delovanju, Tehnomanija promoviše fer i transparentno poslovanje, koje je u skladu sa zakonima Republike Srbije. Smatramo da dugoročno uspešno poslovanje može biti samo ono poslovanje koje je u skladu sa zakonskim propisima, pa je stoga u društvu neophodno stvorti klimu u kojoj će svi činioci prepoznati fer poslovanje kao zajednički interes. Jedan od aspekata poslovanja u skladu sa zakonom jeste i uzimanje fiskalnih računa i slipova od strane kupaca, odnosno regulisanje celokupnog procesa plaćanja roba i usluga.

Osim što ćete za gotovinsko plaćanje u Tehnomaniji uvek dobiti račun, Tehnomanija podstiče i bezgotovinsko plaćanje, odnosno elektronske forme plaćanja i kupovinu putem sajta, čime je takođe, dodatno zagarantovano da će svaka transakcija biti u skladu sa zakonskim propisima.

Jedan od prioriteta Tehnomanije je borba protiv uvoza, distribucije i prodaje polovne tehničke robe na tržištu Srbije. Za takvu robu nema rezervnih delova niti servisne mreže, a uvoz polovnih uređaja dovodi i do ekološkog problema i zagađenja okoline jer se ne upravlja na adekvatan način elektronskim otpadom. Usled svega toga, glavni cilj učešća Tehnomanije u kampanji Vlade Srbije i NALED-a je podizanje svesti građana Srbije o tome da siva ekonomija izaziva nesagledive negativne posledice po ekonomiju i društvo u celini.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ odlična je stimulativna mera za građane, jer osim što edukuje potrošače o tome koliko je svaki pojedinac važan u celokupnom procesu borbe protiv sive ekonomije, građani imaju priliku i da budu vredno nagrađeni za svoj doprinos. Nagradni fond obezbedile su društveno odgovorne kompanije, a među njima i Tehnomanija i njen partner Beko.

Sigurni smo da ćemo, zajedničkim delovanjem privrede, Vlade i građana uspeti da postignemo željene ciljeve i obezbedimo uslove za snažniju ekonomiju Srbije.