Savski venac - Opisi projekata

Pravo glasa za jedan od predloženih projekata imaju svi punoletni građani opštine Savski venac.

Period glasanja: od 11. do 18. juna 2018.

Lokacije glasanja:

  • Opština Savski venac, Kneza Miloša 69

1. Uređenje dečijeg igrališta u ulici Ljutice Bogdana

Opština Savski venac je saobraćajno, turističko i poslovno središte Beograda u kojoj živi oko 40.000 stanovnika. Na opštini se nalazi nekoliko zelenih površina koji predstavljaju izletišta i mesto za rekreaciju, ali i brojni parkovi i dečija igrališta. Projekat rekonstrukcije i opremanja u dečijem igralištu u ulici Ljutice Bogdana podrazumeva zemljane, betonske i bravarske radove i nabavku klupa sa naslonom, tobogana, ljuljaški, klackalica, njihalica, kao i postavljanje gumenih podloga ispod sprava. Površina čije se uređenje planira iznosi oko 220 m2, trenutno je prekrivena betonom, nije obezbeđena i nema nikakvih mobilijara za decu. Uređenje dečijeg igrališta doprineće bolјim uslovima za boravak i igru dece i bolјem kvalitetu života.

Korisnici:

  • 20 dece uzrasta od 3 do 6 godina
  • Deca koja pohađaju vrtić Duga i Venčić

2. Nabavka računara i klima uređaja za kabinete informatike u osnovnim školama

Kako bi se osnovcima od V do VIII razreda na teritoriji opštine Savski venac obezbedili adekvatni uslovi za učenje u oblasti informacionih tehnologija, potrebno je postojeće kabinete i učinoce opremiti novim računarima i postaviti klima uređaji. Realizacija ovog projekta predstavlja jednu u nizi aktivnosti koju opština Savski venac sprovodi u cilju stvaranju boljih uslova za kvalitetnije obrazovanje.

Korisnici:

  • Osnovci i nastavni kadar u osnovim školama na teritoriji opštine Savski venac

3. Tekuće održavanje dečijeg vrtića „Grofica Olga“

Vrtić “Grofica Olga” nalazi se u vili ruske grofice Olge Vrangel koja je svoju kuću ostavila državi u nasledstvo i isključivo namenila deci. Nekada se u vili odvijala nastava Osnovne škole „France Prešern“. Prizemlje i prvi sprat vile nalaze se u lošem stanju i potrebno je izvesti niz građevinskih radova u cilju njihovog uređenja – krečenje i osvežavanje prizemlja (530 m2) i prvog sprata (620 m2), struganje, gletovanje i krečenje plafona, hoblovanje i lakiranje parketa na oba sprata (222 m2). Uređenjem vrtića „Grofica Olga“ omogući će se redovno, nesmetano i bezbedno odvijanje vaspitno-obrazovne nastave i stvoriti bolji uslovi boravka dece.

Korisnici:

  • 157 dece