15.05.2021.

Izvučena imena prvih dobitnika nagrada u novom ciklusu nagradne igre

Izvučena imena prvih dobitnika nagrada u novom ciklusu nagradne igre

U prvom izvlačenju u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“, koje je održano danas, dodeljeno je pet automobila "fijat 500L", dok je najvredniju nagradu, stan u naselju Zemunske kapije, dobila Irena Stanojević iz Bačinaca.

Srećne dobitnike nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021", iz bazena u studiju Radio-televizije Srbije gde je bilo 1.277.607 pristiglih koverti, izvukla je glumica Isidora Građanin.

Dobitnici automobila "fijat 500L" su Vladimir Ognjanović iz Novog Sada, Milorad Pekez iz Novog Sada, Miroslav Ljubenović iz Beograda, Olivera Rakić iz Šapca i Snežana Ilijevski iz Beograda.

- Zadovoljni smo što smo podstakli državu da pokrene jednu ovako popularnu akciju koja je iz ciklusa u ciklus sve uspešnija. U prethodnoj nagradnoj igri pristigao jako veliki broj računa, od kojih se bar 100.000 evra od PDV-a slilo u budžet, a građani su svojim učešćem pokazali veliki nivo fiskalne odgovornosti i zaslužili veći nagradni fond u novom ciklusu – rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović, koja je bila gošća u studiju RTS-a. 

Ona je istakla da je potrebno uložiti dodatni napor u promociju bezgotovinskog plaćanja, jer je u prethodnom ciklusu samo 8% koverata sadržalo slipove, a 92% račune.  

Jovanović je podsetila i da je devet gradova i opština, čiji su građani poslali najveći broj koverata, nagrađeno sa po 20.000 evra za lokalna ulaganja, a da je u toku onlajn glasanje za jedan od tri predloga koje su ponudile lokalne samouprave. Na stranici www.uzmiracun.rs/biramoprojekat do 28. maja, svi mogu da raspodele 1, 2 ili 3 glasa projektima koje podržavaju, a najuspešniji će biti realizovani.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Srbije, a podršku pruža NALED, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.