06.02.2021.

Izvučeni dobitnici nagrada u trećem krugu

Izvučeni dobitnici nagrada u trećem krugu

U trećem krugu drugog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“ dodeljeno je pet automobila Fiat 500L i stan u beogradskom naselju Zemunske kapije. Iz bazena sa više od 9 miliona koverata, srećne dobitnike izvukao je naš glumac Marko Vasiljević.

Mirjana Vujović iz Mataruške Banje dobitnica je glavne nagrade, stana u Beogradu, dok su automobili otišli Mirjani Ojdanić Dragaš iz Beograda, Danijeli Malešević iz Valjeva, Branislavi Nastasić iz Resnika, Radomiru Maletiću iz Velike Plane i Anici Ivanović sa Novog Beograda.

Direktorka kompanije Mastercard i potpredsednica Saveza za fer konkurenciju u NALED-u Jelena Ristić rekla je, tokom svog gostovanja u izvlačenju nagrada, da je pandemija kovida-19 ubrzala razvoj bezgotovinskog društva. „Ljudi su uvideli prednosti plaćanja karticom – brže je, sigurnije i jednostavnije, a smanjuje se i mogućnost prenošenja virusa, jer nema potrebe za direktnim kontaktom sa novcem koji ide iz ruke u ruku. Tokom prvog talasa, 15% korisnika prvi put je platilo na internetu, a čak 75% transakcija bile su beskontaktne“ – rekla je Ristić.

Ona je dodala da će NALED nastaviti da se zalaže za fer i konkurentno tržište kroz širenje mreže platnih kartica, kako bi građani na ovaj način mogli svuda da plaćaju, kod malih trgovaca ili na šalterima institucija.

I u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2020“ plaćanje karticama građanima donosi duple šanse za dobitak. Ukoliko 10 puta platite kešom, dobićete 10 fiskalnih računa što je dovoljno za jednu kovertu. Ukoliko 10 puta platite karticom ili izvršite instant plaćanje – dobićete 10 fiskalnih računa i još 10 slipova, što je dovoljno za dve koverte. Fiskalne račune i slipove ne treba mešati.