05.12.2020.

Održan drugi krug izvlačenja u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

Održan drugi krug izvlačenja u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

Drugo izvlačenje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2020“ održano je večeras uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Srbije, a glavna nagrada, stan u Beogradskom naselju Zemunske kapije, ovog puta otišla je Ljiljani Nikolić iz Uba.

Dobitnici automobila Fiat 500L su Igor Kukolj iz Beograda, Verica Janković iz Loznice, Jovica Jovanović iz Leskovca, Olga Šćepanović iz Beograda i Javorka Popović iz Vranja. Koverta Aleksandra Cvetkovića iz Mladenovca proglašena je nevažećom, jer je na jednom od računa iznos bio manji od 100 dinara.

Do 5. decembra, građani su poslali 3,86 miliona koverti, a srećne dobitnike je izvukla naša olimpijska šampionka u tekvondu Milica Mandić.

Izvlačenju je prisustvovala i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je u borbi protiv sive ekonomije naročito pohvalila rad tržišne inspekcije.

- Novi Zakon o trgovini omogućio je tržišnim inspektorima da se predstavljaju kao tajni kupci, što je posebno doprinelo suzbijanju nelegalne elektronske trgovine. Oni sada mogu da naručuju robu i stupaju u kontakt sa prodavcima, kako bi došli do dokaza da trgovac nema registrovanu radnju ili ne izdaje račun. Ovaj vid kontrole pokazao se kao efikasan metod u prepoznavanju neregularnog poslovanja i omogućio našim ljudima da se osećaju sigurnije kada kupuju na internetu – rekla je Matić.

Kako bi nastavili sa razvojem poreske kulture, organizatori pozivaju sve građane da nastave da šalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili slipova, ne starijih od 1. septembra 2020, sa minimalnim iznosom od 100 dinara i učestvuju u nagradnoj igri.

Prema najavi u večerašnjem izvlačenju, građani se na ovaj način ne bore samo za sebe, već i za grad u kojem žive, jer će najuspešnije lokalne samouprave prema broju poslatih koverti biti nagrađene sa po 20.000 evra za opremanje vrtića, škola, bolnica i drugih objekata od javnog značaja. Pobednički gradovi i opštine biće proglašeni na samom kraju drugog kruga, a do tada će rezultati biti redovno ažurirani na stranici Rang lista opština.

Novih pet automobila i stan u Beogradu biće dodeljeni sledeće subote, 12. decembra, a komisija zadržava pravo da, nakon svakog izvlačenja, naknadno proveri da li su dobitnici ispunili uslove za uručenje nagrade.