12.03.2017.

Podeljeno 177 nagrada u prvom kolu izvlačenja

Podeljeno 177 nagrada u prvom kolu izvlačenja

Prvo kolo izvlačenja nagrada u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi” održano je u subotu 11. marta na RTS-u, a izvučeno je 177 nagrada u vrednosti od 24.288.534,21 dinara. U prvom izvlačenju pravo učešća imale su sve koverte koje su pristigle i do 10. marta do 23 časa i 59 minuta, a bilo ih je čak 4.389.179..

U direktnom televizijskom prenosu na prvom programu javnog servisa, izvučeni su dobitnici dvosobnog stana u Beogradu na lokaciji Braće-Jerković Padina, 12 automobila Fiat 500L, putovanje u Pariz sa kartama za Rolan Garos i letovanja u Grčkoj. Izvlačenje preostale 161 nagrade je emitovano uživo na sajtovima www.uzmiracun.rs i www.rts.rs. Ovom prilikom izvučeni su odmori na Zlatiboru i Staroj Planini, laptopovi Lenovo, Tesla televizori, tableti i mobilni telefoni, Gorenje i Beko bela tehnika Braun blenderi, životno osiguranje Societe General i vaučeri za kupovinu u Gomex prodavnicama.

Imena dobitnika biće objavljena u dnevnom listu ''Politika'' u roku od 3 dana od dana izvlačenja (utorak, 14.mart), kao i na internet stranicama priređivača www.mduls.gov.rs i nagradne igre www.uzmiracun.rs. Od 14. marta 2017. pa u narednih 30 dana, srećni dobitnici treba da stupe u kontakt sa priređivačem radi dobijanja potvrde i uputstva o preuzimanju nagrada.

Regularnost postupka izvlačenja nadzirala je Komisija nagradne igre koju su činili Irena Tucović, savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Željko Tankosić, rukovodilac grupe za internu reviziju Ministarstva finansija, Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kompanije Mastercard – članice NALED-a, Zoran Jovanović, viši poreski savetnik u Ministarstvu finansija / Poreskoj upravi, predsednica Komisije Stanija Višekruna, sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i pet zamenika članova Komisije.

Predsednica Komisije nagradne igre “Uzmi račun i pobedi“, konstatovala je da je prvo izlačenje proteklo u skladu sa pravilima i da nije bilo neregularnosti, kao i to da je tokom izvlačenja izvučen i određen broj koverti koje nisu ispunjavale uslove propisane pravilima – koverte nisu imale dovoljan broj računa ili su sadržale pomešane fiskalne račune i slipove, računi nisu bili iz 2017. godine, ili je njihov iznos bio manji od 100 dinara, ili podaci o pošiljaocu nisu bili potpuni.

Prema Pravilima nagradne igre Komisija vodi računa i sačinjava zapisnik o svim regularnim i neregularnim kovertama, a detaljan izveštaj biće naknadno dostupan. Priređivač zadržava pravo da naknadno proveri i ispravnost fiskalnih računa i slipova koverata koje su regularne, kod prodavca ili banke preko koje je obavljena kupovina, kao i da li su srećni dobitnici punoletni stanovnici Srbije.

Nagrade u direktnom televizijskom prenosu izvlačili su poznati srpski glumci i proslavljeni sportisti. Dragana Dabović i Nebojša Milovanović, glumci serije Vojna akademija izvukli su dobitnike prvih 6 Fiat 500L automobila, dok su tekvondistkinje Milica Mandić i Nađa Savković izvukle preostalih šest dobitnika automobila. Olimpijski i svetski šampion u vaterpolu Nikola Jakšić izvukao je dobitnike putovanja u Pariz i Rolan Garos i letovanja u Grčku. Dobitnika glavne premije u prvom kolu, dvosoban stan u Beogradu, izvukao je zajedno sa svojom ćerkom proslavljeni košarkaški reprezentativac i potpredsednik košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević.

Podsećamo da prema pravilima nagradne igre pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom (''slipova''), minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 01. januara 2017. godine. Fiskalni računi i slipovi dostavljaju se odvojeno (ne smeju se mešati) u namenskim kovertama koje mogu besplatno da se preuzmu u svim filijalama Pošte Srbije. Na kovertama je već odštampan poštanski fah na koji se šalju računi, a građani treba čitko da popune svoje podatke - ime i prezime, adresu stanovanja (PAK broj nije obavezan) i kontakt telefon. U drugom izvlačenju, predviđenom za subotu 18. marta, pravo učešća imaće sve neizvučene koverte, kao i nove koverte koje budu pristigle do petka 17. marta do 23 časa i 59 minuta.

Podeljeno 177 nagrada u prvom kolu izvlačenja
Podeljeno 177 nagrada u prvom kolu izvlačenja
Podeljeno 177 nagrada u prvom kolu izvlačenja
Podeljeno 177 nagrada u prvom kolu izvlačenja