18.09.2021.

Prvo izvlačenje jesenjeg kruga - dobitnik stana je Titomir Stojković

Prvo izvlačenje jesenjeg kruga - dobitnik stana je Titomir Stojković

U prvom izvlačenju drugog, jesenjeg kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", dodeljeno je pet automobila "fijat 500L" i stan u Beogradu. Najvredniju nagradu - trosoban stan u naselju "Zemunske kapije", dobio je Titomir Stojković iz Boleča.

Nakon pauze od nekoliko meseci, nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", koja se pokazala kao dobro sredstvo u podizanju svesti građana o značaju borbe protiv sive ekonomije, nastavljena je prvim od ukupno šest jesenjih izvlačenja.

Nakon pauze od nekoliko meseci, nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", koja se pokazala kao dobro sredstvo u podizanju svesti građana o značaju borbe protiv sive ekonomije, nastavljena je prvim od ukupno šest jesenjih izvlačenja.

Srećne dobitnike iz bazena u studiju Radio-televizije Srbije sa rekordne 8.331.534 pristigle koverte, izvukla je olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković.

Dobitnici automobila "fijat 500L" su Goran Radojković iz Novog Sada, Dragica Petrović iz Zrenjanina, Andrea Vajda iz Horgoša, Momčilo Krstić iz Beograda i Milan Jovanović iz Novog Beograda.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković, koji je bio gost u studiju RTS-a, rekao je da je u poslednja tri meseca stiglo čak tri miliona koverata.

- S obzirom da se oko nas trenutno nalazi više od 80 miliona računa i slipova, - očekujem da će ova nagradna igra biti uspešnija od svih prethodnih. Samo u prvom krugu, građani su poslali 5,2 miliona koverata sa računima iz svih krajeva Srbije, a procenjuje se da je ovim kupovinama uplaćeno u budžet Republike preko 5 milijardi dinara, odnosno blizu 44 miliona evra na ime poreza na dodatu vrednost. To su sredstva iz kojih se finansira naše zdravstvo, školstvo, zaštita životne sredine i sve druge javne usluge koje su važne za kvalitet života u anašoj zemlji - izjavio je Cvetković.    

Izvlačenje je pratila Komisija čiji su članovi Vladica Miloradović iz Poreske uprave Ministarstva finansija, Aleksandar Stanojović iz NBS, Dragoslav Glišović, takođe iz Poreske uprave, Irena Raković iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i predsednica Komisije Stanija Višekruna iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani Srbije

Građane u ukupno šest jesenjih izvlačenja očekuju vredne nagrade: 30 automobila "fijat 500L" i osam stanova u Beogradu - sedam u naselju "Zemunske kapije" i glavna nagrada - stan u "Beogradu na vodi".

U nagradnoj igri, koju organizuje Vlada Srbije, a podršku pruža NALED, pravo učešća imaju svi punoletni građani Srbije koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara. Slanje koverata je potpuno besplatno.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti. Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati "Uzmi račun i pobedi 2021".

Tokom leta, između dva kruga nagradne igre, sve vreme je bilo dozvoljeno slanje računa i slipova. Sve koverte, poslate od 15. aprila ove godine, učestvuju u svim izvlačenjima i tokom jeseni.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs, a na raspolaganju im je i kontakt centar putem imejla kontakt@uzmiracun.rs , za sva dodatna pitanja i podršku