15.04.2021.

Uzmi račun i pobedi 2021 - od danas kreće slanje koverata

Uzmi račun i pobedi 2021 - od danas kreće slanje koverata

Vlada Republike Srbije usvojila je 8. aprila zaključak kojim je određeno da svi punoletni građani naše zemlje od 15. aprila mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom (slipove) kako bi učestvovali u prvom krugu nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2021. Prvi krug nagradne igre formalno će biti održan od 15. maja do 25. juna 2021, dok je drugi krug najavljen za septembar ove godine.

Kao i u prethodnim izdanjima, i ovoga puta je potrebno spakovati u kovertu 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (ne smeju se mešati) pojedinačne vrednosti od najmanje 100 dinara. Računi i slipovi ne smeju biti stariji od 1. aprila 2021. Mogu se koristiti koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče. Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani potrebno je napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2021. Na poleđini pošiljke obavezno je da se čitko upiše ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon. Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se Pošta Srbije.

Nagradna igra organizuje se u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, jer jedino tada mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze iz kojih se finansiraju zdravstvo, školstvo i druge javne usluge, što je u vreme pandemije važnije nego ikad. Organizator nagradne igre je Vlada Republike Srbije, a podršku pruža NALED.

Detaljna pravila nagradne igre biće blagovremeno objavljena u sredstvima javnog informisanja i na sajtu www.uzmiracun.rs, u skladu sa Zakonom. Prvo izvlačenje očekuje se sredinom maja, a ministar finansija Siniša Mali najavio je da odgovorne građane i ovoga puta očekuju veoma vredne nagrade koje će biti dodeljene tokom dva kruga – 60 automobila i 12 stanova u Beogradu. 

Pozivaju se građani da prilikom učestvovanja u nagradnoj igri vode računa o svom zdravlju i poštuju sve epidemiološke mere, da koverte pripreme kod kuće i da ih ubace u najbliže poštansko sanduče bez zadržavanja i čekanja u redu. Dodatni način da se zaštite, ali i da dupliraju svoje šanse za dobitak, je da plaćaju bezgotovinski kad god je to moguće jer tako izbegavaju direktan kontakt s prodavcem i novčanicama.

Najnovije informacije o nagradnoj igri biće redovno objavljivane na sajtu a građanima je na raspolaganju i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs za sva dodatna pitanja i podršku.

Prijavite sivu ekonomiju!

Tokom pandemije korona virusa Vlada Srbije je odgovorila i na potrebe građana da na jednostavan način prijave sivu ekonomiju te je u saradnji s NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) otvoren jedinstveni Kontakt centar republičkih inspekcija na broju 011/ 6350-322 ili putem online formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs.