19.12.2020.

Više od 5,5 miliona koverti u pretposlednjem izvlačenju prvog kruga nagradne igre

Više od 5,5 miliona koverti u pretposlednjem izvlačenju prvog kruga nagradne igre

Vesna Cvetković iz Kragujevca dobitnica je stana u Beogradu u četvrtom izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“. Iz bazena sa više od 5,5 miliona koverti srećne dobitnike izvukla je naša poznata glumica Dragana Mićalović.

Dobitnici automobila Fiat 500L su Slađana Todorović iz Svilajnca, Branislav Aljetić iz Bačkog Jarka, Ružica Valčić iz Vlasotinca, Proković Milena iz Aranđelovca i Milica Budić iz Tovariševa. Kovertu Mihajla Petrića iz Karađorđeva žiri je proglasio nevažećom, jer nije sadržala sve neophodne informacije.

Ovom prilikom, potpredsednik NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju i partner u kompaniji KPMG Igor Lončarević rekao je da istraživanja NALED-a pokazuju visoku svest građana i privrede o značaju poreza i gde bi taj novac trebalo uložiti, ali ne prepoznaju da mogu da pomognu boljoj naplati.

- Negde oko 75% građana smatra da siva ekonomija nije opravdana, međutim, tek svaki peti bi prijavio prodavnicu koja mu nije izdala fiskalni račun. Situacija je ista i kod privrednika. Iako oko 80% ne opravdana nelegalno poslovanje, tek svaki treći bi prijavio nelojalnu konkurenciju i vide bolju naplatu poreza isključivo kao odgovornost države – rekao je Lončarević.

Borba protiv sive ekonomije odgovornost je celog društva i zato se nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ organizuje u cilju jačanja svesti i motivacije građana da uzimaju račune prilikom svake kupovine.

Do kraja prvog kruga, ostalo je još jedno izvlačenje koje će biti održano 25. decembra, u 18h, sa uživo prenosom na prvom programu RTS-a.

Građani i dalje imaju vremena spakuju i pošalju svoje koverte sa 10 računa ili slipova i konkurišu za vredne nagrade. Potrebno je samo da računi ne budu stariji od 1. septembra, a minimalni pojedinačni iznos računa da iznosi 100 dinara. Na poleđini koverte potrebno je da stoje ime i prezime, adresa iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati „Uzmi račun i pobedi 2020“.