26.12.2020.

Završen prvi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi

Završen prvi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi

U petom, finalnom izvlačenju nagrada u prvom ciklusu, dodeljena su čak deset automobila i dva stana u Beogradu, a dobitnicima je sreću doneo glumac Miodrag Radonjić.

Stan u naselju Zemunske kapije pripao je Oliveri Nešić iz Beograda, dok je glavnu nagradu stan u Beogradu na vodi dobila Suzana Rakić iz Novog Sada.

Dobitnici automobila "fijat 500L" su Jelena V. Filipov iz Pančeva, Jovanka Jeremić sa Mirijeva u Beogradu, Milena Đekić iz Novog Sada, Slavica Zdilar iz Mladenovca, Ivan Jovanović iz Ripnja, Ljiljana Živković iz Velikog Gradišta, Živadinka Mihailović iz Beograda, Igor Gagić iz Beograda, Miodrag Grmuša iz Novog Beograda, Snežana Jovišević iz Beograda.

Izvlačenju je prisustvovala i ministarka za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je istakla da je oko 58.000 inspekcijskih nadzora ove godine doprinelo da se smanji rad na crno i da više od 5.700 neprijavljenih radnika bude otkriveno.

-Naš cilj nije da sprovođenjem kontrole i inspekcijskog nadzora kaznimo poslodavce, već da što veći broj ljudi uvedemo u legalne tokove. Tokom poslednjih godinu i po dana, imali smo odlične rezultate u oblasti poljoprivrede. Uvođenjem pojednostavljene prijave sezonskih radnika podstakli smo poslodavce da prijave svoje radnike i za nešto više od 26.000 sezonaca je uplaćeno ukupno 250 miliona poreza i doprinosa – rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da je oformljena i Radna grupa za proširenje sistema onlajn prijave sezonskih radnika u poljoprivredi na druge delatnosti u kojima postoji značajan obim rada na crno. Tu spadaju građevinarstvo, ugostiteljstvo i turizam i kućni i pomoćni poslovi. 

Prvi deo nagradne igre završen je sa više od 6,5 miliona poslatih koverti koje će ostati u igri do kraja drugog ciklusa. Prvo sledeće izvlačenje održaće se već početkom 2021. godine, a sve informacije biće redovno ažurirane na sajtu uzmiračun.rs. Za sva dodatna pitanja, građanima je na raspolaganju i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs