Извлачења у оквиру јесењег круга наградне игре Узми рачун и победи 2024 биће организована сваке суботе од 26. октобра до 23. новембра, на првом програму РТС-а са почетком у 18:00. У извлачењима учествују сви фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који су регистровани након тога или који нису извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу. 

Извлачење награда обавиће се извлачењем куглица из бубња у коме ће се наћи шест сетова са бројевима од 0 до 9. Извучени шестоцифрени број (прва куглица представља прву цифру броја, друга другу и тако до шесте куглице). Након извлачења нумеричког дела, увидом у систем се утврђује која комбинација слова је могући добитак и у зависности од тога се приступа извлачењу словне комбинације, да би на крају сједињење два, односно три словна и шест нумеричких карактера дало јединствени добитни код.

Одржаће се укупно пет јавних извлачења награда на првом програму РТС-а од 18ч и то:

Прво извлачење 26. октобар 2024 - Једноипособан и двособан стан у Београду
Друго извлачење 2. новембар 2024 - Једноипособан и двособан стан у Београду
Треће извлачење 9. новембар 2024 - Два трособна стана у Београду
Четврто извлачење 16. новембар 2024 - Два трособна стана у Београду
Пето извлачење 23. новембар 2024 - Трособан и четворособан стан у Београду


II круг - Прво извлачење 26. октобра 2024.

Од почетка наградне игре до првог извлачења јесењег круга регистровано је 599.855 налога, а у првом извлачењу је учествовало више 213 милиона кодова. Најсрећнији учесници награђени су једноипособним и двособним станом у Београду, у насељу Земунске капије.

ДОБИТНИК/ЦА МЕСТО ПРОМЕТА НАГРАДА
Иван Силвестер Врбас Једноипособан стан величине 46,63 m2 на локацији Земунске капије у Београду
Гордана Трајковић Врање Двособан стан величине 54,28 m2 на локацији Земунске капије у Београду